Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Řídil pod vlivem alkoholu

KARLOVARSKÝ KRAJ – Navíc nepředložil záznamy o době řízení vozidla. 

V pondělí 10. října letošního roku prováděli policisté z odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Krátce před šestnáctou hodinou si policisté všimli na dálnici D6 u Chebu ve směru z Karlových Varů nákladního vozidla, u kterého lustrací zjistili, že má přívěs téměř rok a půl neplatnou technickou kontrolu. 
 
Dopravní policisté se tedy rozhodli uvedené nákladní vozidlo značky Volvo zastavit a provést kontrolu osádky. Při kontrole policisté dále zjistili, že neplatnou technickou má také nákladní vozidlo. Dále jednačtyřicetiletý řidič nepředložil záznamy o době řízení vozidla, bezpečnostních přestávkách a době odpočinku. Měl také neoprávněně vyjmout záznamový list. 
 
Policisté s mužem na místě provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem téměř 0,5 promile. Muži byl na místě zadržen řidičský průkaz a byla mu zakázána další jízda. 

Přestupkové jednání, kterých se řidič dopustil, oznámili dopravní policisté příslušnému správnímu orgánu k dalšímu projednání. 

nprap. Jan Bílek
13.10.2022
 

vytisknout  e-mailem