Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Řídil pod vlivem alkoholu a OPL. Navíc „mařil“.

Tábor – Soběslav - Pod rouškou noci se neschoval. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Soběslavští policisté zahájili úkony trestního řízení proti mladému muži z Veselska. Ten byl krátce po půlnoci na neděli 28. června 2020 kontrolován policejní hlídkou v Nové ulici v Soběslavi, kdy řídil osobní vozidlo tovární značky Ford Mondeo. Test na přítomnost alkoholu v organizmu byl pozitivní, kdy hladina v dechu dosáhla hodnoty ve výši 0,3 promile. Pozitivní byl i další test na přítomnost omamných a psychotropních látek, a to na drogu pervitin. Další jízda mu byla zakázána.

Následné odborné lékařské vyšetření muž bezdůvodně odmítl. Tímto si stejně nepomohl. Další šetření totiž ukázalo, že za volantem neměl co pohledávat, neboť má za předcházející nezákonné jednání uložen trest zákazu řízení všech motorových vozidel, platný až do listopadu roku 2022.

Vedle minimálně přestupkového jednání za užití alkoholu a drog před jízdou se stal důvodně podezřelým ze spáchání trestného činu, a to přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Trestní zákoník za takovéto jednání stanoví, mimo jiného, trest odnětí svobody na dobu až tří let. O konkrétní podobě a výši trestu rozhodne soud. Ten jistě přihlédne k tomu, jak muž při policejní kontrole „spolupracoval“.

por. Mgr. Miroslav Doubek   krpc.pio@pcr.cz

29. června 2020

vytisknout  e-mailem