Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řídil přes zákaz

LITOMĚŘICKO – Nyní čelí podezření, Okradl seniorku… 

V polovině tohoto týdne byl v dopoledních hodinách na Třebenicku kontrolován řidič jedoucí ve vozidle značky Mazda. Třicetiletý řidič usedl za volant vozu, ačkoliv věděl, že má rozhodnutím magistrátu uloženu sankci zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel až do roku 2018. Další jízda mu byla zakázána a na policejní služebně si převzal sdělení podezření pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě soudem uznané viny mu hrozí až dvouleté vězení.

Okradl seniorku

Na sklonku tohoto týdne se vloudil do bytu starší paní na Roudnicku neznámý pachatel. Do obydlí důvěřivé paní vnikl mladý muž pod záminkou vyřízení pozdravu od příbuzných. Další lstí bylo vypůjčení peněz pro dceru. Poté si vyžádal uvaření čaje a v nestřeženém okamžiku se zmocnil stařenčiných úspor a pod záminkou, že jde zkontrolovat své vozidlo, následně zmizel. Po jeho odchodu zjistila 84letá paní, že byla okradena. Policisté po neznámém pachateli intenzivně pátrají a zároveň nabádají veřejnost a zejména seniory k ostražitosti.

Podvodníci využívají různé záminky a lsti, aby se dostali k vašim penězům. Chtějí vniknout do vašeho bytu, a pokud z vás nevylákají peníze přímo, ovládají řadu způsobů jak vás okrást.
Nedůvěřujte neznámým lidem, nikoho cizího nevpouštějte do svého bytu.

 

Preventivní informace a doporučení naleznete zde.

Litoměřice, 25. 8. 2017, nprap. Pavla Kofrová

Oddělení tisku a prevence

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem