Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Řídil s 4,27 promile alkoholu

JABLONEC N.N. - Opilý řidič motocyklu, prosba o pomoc svědků 


Řídil s 4,27 promile alkoholu

 

    S vyšší hladinou alkoholu v těle klesá schopnost člověka chodit, mluvit a zvláště reagovat na podněty z okolí. Na toto všechno zapomněl v neděli 4.10.2009 v 12,35 hodin 24-letý muž z Malé Skály. Usedl totiž na motocykl Simsona snažil se na motocyklu jet. Bohužel nezvládl průjezd levotočivé zatáčky, vyjel vpravo mimo komunikaci a narazil do kamenného patníku, který přerazil. Policisté kontrolou řidiče zjistili, že muž řídil s 4,27 promilemi  alkoholu v dechu. Muž navíc není vlastníkem řidičského oprávnění na motocykl, motocykl je v evidencích veden jako vyřazený a řidič neměl na hlavě nasazenou přilbu. Přes všechny tyto prohřešky došlo při nehodě ,,pouze“ k lehkému zranění muže. Muž je nyní podezřelý ze spáchání trestných činů Ohrožení pod vlivem návykové látky a Řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění, za což může být potrestán odnětím svobody v trvání až jeden rok.

 

Zloděj neuspěl

   V průběhu noci z pátku na sobotu došlo v ulici Široká v Jablonci n.N. k pokusu o odcizení zaparkovaného vozidla Š Fábia combi. Neznámý pachatel násilně překonal zámek dveří vozidla, vnikl dovnitř a rozlomil zámek spínací skříňky. Dále se pokusil překonat i řídící jednotku, ale s vozidlem nakonec neodjel. Majitel vozidla však bude muset vynaložit částku 32 000 Kč na to, aby uvedl vozidlo do původního stavu.

 

 
Pohnůtky vandala zatím neznáme

   Neznámý pachatel poškodil v průběhu noci ze soboty na neděli vozidlo Peugeot Expert, které bylo zaparkované v ulici Mšenská v Jablonci n.N. Pachatel rozbil u vozidla čelní sklo, boční skla dveří a nezjištěným předmětem poškrábal lak vozidla po celém jeho obvodu, kdy hloubka vrypů je až na plech. Dále pachatel ulomil obě zpětná zrcátka. Vandalský čin neznámého pachatele byl vyčíslen na částku 150 000 Kč.

Bez vlastnictví řidičáku řídil motocykl

   V rámci nedělního bezpečnostního opatření před fotbalovým utkáním s Mladou Boleslaví zastavila policejní hlídka v ulici Pražská v Jablonci n.N. 18-letého muže ze Smržovky, který řídil motorový skůtr Kentoya Trigger. Kontrolou bylo zjištěno, že muž nevlastní řidičské oprávnění a navíc veze spolujezdce, který neměl na hlavě nasazenou přilbu. S mužem bylo započato Zkrácené přípravné řízení pro podezření ze spáchání trestného činu Řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění, za což může být potrestán odnětím svobody v trvání až jeden rok.

Prosba o pomoc svědků

   V pátek 2.10.2009 v 18,30 hodin došlo v Jablonci n.N., v ulici Ivana Olbrachta, na parkovišti u obchodního centra Penny market, ke krádeži zaparkovaného vozidla Renault Thalia. Vozidlo červené barvy odcizil neznámý pachatel poté, co jeho majitel na parkovišti ztratil klíče od vozidla. Způsobená škoda představuje částku 120 000 Kč.
PČR žádá občany, kteří se nacházeli v inkriminovanou dobu na tomto parkovišti a viděli jakékoliv jednání okolo tohoto vozidla, aby se přihlásili na linku 158 a svým svědectvím pomohli při dopadení pachatele.

por.Mgr.Ludmila Knopová
tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem