Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řídil se zákazem řízení a pod vlivem jiných návykových látek

RAKOVNICKO – Nyní je podezřelý ze spáchání trestného činu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. 

Policisté z Obvodního oddělení Roztoky zastavili pomocí výstražného zvukového a světelného znamení s nápisem „STOP POLICIE“ osobní vozidlo Peugeot, a to ve čtvrtek 20. září v devět hodin večer v Křivoklátu v ulici Lánská. Vozidlo řídil 23letý muž, který jel od Křivoklátu směrem na Křivoklát – Píska.

Hlídka muže vyzvala k předložení dokladů potřebných pro provoz a řízení vozidla, kdy řidič předložil pouze doklady od vozidla. Řidičský průkaz nepředložil z důvodu jeho zadržení, protože má platný zákaz řízení motorových vozidel od července letošního roku až do července roku 2019. Dále byl třiadvacetiletý muž vyzván k podrobení se dechové zkoušce a testu na jiné návykové látky. Dechová zkouška nepotvrdila požití alkoholu, avšak test na drogy odhalil látky cannabis a amfetmin/metamfetamin. K tomu mladý muž uvedl, že předchozí den užil marihuanu i pervitin.
Policisté muže o všem poučili a zakázali mu další řízení, což však nerespektoval, a po dvaceti minutách od výše uvedené kontroly, opět za volant usedl a pokračoval v jízdě směrem na Křivoklát – Píska. Tam jej opět zastavila hlídka z Obvodního oddělení Roztoky pomocí „majáků“.

Vzhledem k pokračování páchání trestné činnosti byl 23letý muž zadržen.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
24. září 2018

vytisknout  e-mailem