Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Řídil v silně podnapilém stavu

ŽĎÁRSKO: Tři desítky nepoučitelných řidičů 

     Statistiku dopravních nehod rozšířili o tomto víkendu další motoristé, kteří převážně z nepozornosti nebo nepřizpůsobenou rychlostí nedokázali udržet vozidlo ve správném směru jízdy.

     Nepochopitelné ale zůstává jednání třiašedesátiletého muže, který usedl za volant v silně podnapilém stavu. Policisté k nehodě s jeho účastí vyjeli po půl páté v sobotu 10. září 2011. S osobním vozidlem Škoda Felicia se vydal na silnici mezi obcemi Krásné a Pustá Rybná. Ovlivněn alkoholem nedokázal na přímém úseku jet při pravém okraji vozovky a sjel z komunikace vlevo na travnatý břeh, po kterém dojel až k oplocení domu. Do něj narazil a poškodil jej. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Policejní hlídka z Nového Města na Moravě provedla u řidiče dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem. Při první zkoušce nadýchal řidič 2,52 promile alkoholu v dechu. Opakované měření odhalilo hodnotu 2,84 promile. Po dechových zkouškách byl řidič vyzván k lékařskému vyšetření spojené s odběrem krve ve zdravotnickém zařízení, se kterým provinilec souhlasil. Navíc řidič nepředložil policistům doklady potřebné pro řízení a provoz vozidla.

     Od začátku letošního roku do konce srpna usedlo za volant pod vlivem alkoholu již 30 řidičů, kteří způsobili dopravní nehodu. V porovnání s loňským rokem je to o 5 řidičů více. Pouze dva řidiči „řídili“ s vyšší hodnotou. V únoru to byl řidič s hodnotou 3,21 promile, který narazil do protijedoucího vozidla a v srpnu řidič s později naměřenou hodnotou 3,17 promile v zatáčce nezvládl řízení, vyjel z komunikace a narazil do kovového zábradlí.

por. Mgr. Jana Martincová, komisař

12. září 2011

 


 

vytisknout  e-mailem