Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řídil vozidlo i přes zákaz

DOMAŽLICKO - Včera na policisty nereagoval, ujížděl a vozidlo opustil. Policisté jej vypátrali. 

Ve čtvrtek 4. dubna letošního roku jel s osobním vozidlem značky BMW řidič z obce Chodov směrem na Trhanov. Policisté z obvodního oddělení v Domažlicích, před jedenáctou hodinou dopoledne, spatřili řidiče s uvedeným vozidlem a měli vědomost o tom, že nesmí řídit motorová vozidla. Se služebním vozidlem policisté pronásledovali osobní vozidlo, se kterým řidič ujížděl a na světelné a zvukové znamení nereagoval. Řidič odstavil vozidlo u hřbitova v obci Trhanov a utekl. Na místo policisté přivolali další hlídky i policejního psovoda se služebním psem. Policisté podezřelého zajistili deset minut po jedenácté hodině, kdy použili donucovací prostředek pouta a převezli muže na oddělení, kde byly provedeny další úkony.

Dalším šetřením policisté zjistili, že muž má podle trestního příkazu Okresního soudu v Domažlicích, uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel od měsíce srpna 2017 na 36 měsíců.

Čtyřiačtyřicetiletý muž z obce na Domažlicku je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

nprap. Ladmanová Dana

5. dubna 2019

vytisknout  e-mailem