Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řídila, ač neměla

LITOMĚŘICKO – Přes zákaz řízení za volantem... 

Z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání se bude zodpovídat třiatřicetiletá žena,  která v noci ve Štětí řídila osobní automobil, ačkoliv má až do měsíce října 2018 soudem vysloven platný zákaz činnosti, spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Žena byla zadržena a následně si na služebně převzala sdělení podezření ze spáchání trestného činu, za který jí může soud uložit až dvouleté vězení.

Nemá klimatizaci ani peníze

Oznámení o podvodném jednání přijali v těchto dnech policisté od mladé ženy, která si prostřednictvím inzertních internetových stránek chtěla koupit klimatizační jednotku. Reagovala na nabídku neznámého „prodejce“ a zaslala na jeho bankovní účet 20 tisíc korun za zboží předem. Do současné doby jí zboží nebylo dodáno, údajný prodejce přestal komunikovat a peníze jí nevrátil. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu. Po pachateli policisté pátrají.

Bylo otevřeno…

Krádeží věcí ze zaparkovaného vozidla se nyní zabývají lovosičtí policisté. K vniknutí do vozidla došlo počátkem tohoto týdne pravděpodobně díky neopatrnosti poškozeného. Když odcházel od zaparkovaného uzamčeného vozidla, zapomněl zkontrolovat uzavření všech okének. Právě pootevřená zadní okénka zlákala neznámého lapku, který odcizil uvnitř vozidla zanechanou dámskou kabelku s peněženkou, osobními doklady a finanční hotovostí. Škoda je vyčíslena na více než 3 tisíce korun. Po pachateli krádeže a odcizených věcech policisté pátrají.

Litoměřice, 11. 9. 2018, nprap. Pavla Kofrová

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem