Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Řídili, ačkoliv neměli

KARLOVARSKO – Za volant usedli i přes zákaz řízení. 

Během uplynulého měsíce policisté opět zastavili několik řidičů, kteří nerespektovali úřední rozhodnutí a řídili, ačkoliv neměli. Jedním z nich byl jednačtyřicetiletý muž, který 5. září tohoto roku v odpoledních hodinách usedl za volant osobního automobilu Seat. Při své jízdě v Karlových Varech byl však zastaven a kontrolován policejní hlídkou. Policisté provedenou lustrací zjistili, že má rozhodnutím Magistrátu města Karlovy Vary vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel, a to do prosince roku 2021.

Se zákazem si zřejmě nedělal starosti ani jednapadesátiletý muž, kterého první říjnový den v pozdních odpoledních hodinách v Ostrově zastavili místní policisté. I on měl řídit osobní vozidlo tovární značky Škoda přes skutečnost, že má Městským úřadem Ostrov vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel do února 2022.

Následující den policisté zastavili po čtvrté hodině odpolední šestapadesátiletého řidiče automobilu Volkswagen. Lustrací v policejních evidencích se ukázalo, že také on řídil přes zákaz, který mu uložil Okresní soud v Sokolově do listopadu roku 2022. Třináct měsíců zákazu ještě zbývalo také třiatřicetiletému řidiči vozidla Chevrolet, kterého policisté zastavili o sedm hodin později.

Také v neděli, tedy 3. září 2021, v Jáchymově policisté zastavili řidiče, který řídil automobil tovární značky Škoda. Při silniční kontrole zjistili, že jednatřicetiletému muži Okresní soud v Mostě vyslovil zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel do ledna roku 2023.

Všem mužům policisté následně sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Eva Valtová
4. 10. 2021

vytisknout  e-mailem