Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řídili, i když nesměli

KLATOVSKO - Policisté zjistili tři řidiče, kteří řídili vozidla a ve dvou případech porušili zákaz činnosti. 

S vozidlem značky Audi A3 jela po Klatovech žena v sobotu 25. srpna tohoto roku. Před sedmnáctou hodinou byla zastavena policisty na ulici Fr. Šumavského. Osmadvacetiletá žena z obce na Nepomucku řídila vozidlo, i když má podle rozsudku Okresního soudu pro Plzeň-jih uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel o do měsíce ledna 2019. Provedená dechová zkouška byla u řidičky s negativním výsledkem, ale test na návykové látky měla pozitivní na amfetamin a metamfetamin.

Policisté ženu převezli do zdravotnického zařízení, kde bylo provedeno lékařské vyšetření a odběr krve.

Žena je podezřelá ze spáchání přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky.

Šestadvacetiletý muž z Nýrska jel s vozidlem značky Mazda v neděli 26. srpna 2018 po ulici Thámova v Nýrsku. Policisté z místního obvodního oddělení jej zastavili třicet minut po desáté hodině dopoledne a řidiče nepředložil ke kontrole potřebné doklady k provozu a řízení vozidla.

Následně policisté zjistili, že podle třech rozsudků soudů v Klatovech a Tachově má vysloven trest zákaz činnosti řízení  motorových vozidel. Prvním případě od měsíce listopadu 2017 na dvanáct měsíců a ve druhém i třetím do ledna 2019.

Muž ve zkráceném přípravném řízení převzal sdělení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

V neděli 26. srpna 2018 policisté z obvodního oddělení ve Švihově kontrolovali v obci Červené Poříčí řidiče vozidla. Při kontrole muž nepředložil řidičský průkaz a policisté zjistili, že šestatřicetiletý muž z Plzně platnou blokaci řidičských oprávnění.

Muž je podezřelý ze spáchání přestupku, který bude postoupen správnímu orgánu.

nprap. Ladmanová Dana

27. srpna 2018

vytisknout  e-mailem