Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Řídili i přes uložené zákazy

ŽĎÁRSKO: Další řidiči byli pod vlivem drog 

O uplynulém víkendu řešili policisté na Žďársku protiprávní jednání několika řidičů. Během silničních kontrol zjistili za volantem dva muže, kteří řídili přes uložený zákaz, navíc jeden z nich pod vlivem alkoholu, a dále dva řidiče pod vlivem drog.

V sobotu před druhou hodinou v noci zastavili policisté v Radňovicích nákladní automobil, který řídil šestačtyřicetiletý muž. Policisté během kontroly zjistili, že muž má rozhodnutím soudu uložen zákaz řízení všech motorových vozidel na jeden rok a to do prosince letošního roku. Policisté muže převezli na služebnu, kdve mu sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a ve věci vedou zkrácené přípravné řízení.

V pátek v sedm hodin večer kontrolovala hlídka v Hamrech nad Sázavou devatenáctiletého řidiče osobního automobilu. Během kontroly policisté vyzvali mladíka k provedení testu na přítomnost návykových látek. Ten byl pozitivní na marihuanu. Přítomnost stejné látky vykázal i test provedený v sobotu ráno u osmadvacetiletého řidiče osobního auta, kterého policisté zastavili na ulici Jiřího z Poděbrad ve Žďáru nad Sázavou. Oba řidiči se následně podrobili lékařskému vyšetření a odběru biologického materiálu ve zdravotnickém zařízení. Oba případy policisté dále prověřují pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

V neděli před druhou hodinou odpoledne zastavili policisté na Palachově ulici ve Žďáru nad Sázavou osobní automobil, který řídil pětatřicetiletý muž. Policisté během kontroly zjistili, že muž má uložen zákaz řízení motorových vozidel na dobu dvou let, platný do konce příštího roku. Řidič navíc při dechové zkoušce na alkohol nadýchal 0,85 promile. Policisté případ zadokumentovali a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí.

por. Bc. Monika Pátková, komisař

4. července 2016

vytisknout  e-mailem