Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řídili opilí

TEPLICKO - V dechu měli přes jedno promile alkoholu; Vykradená chatka... 

Řídili opilí

     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky se bude zodpovídat 25letý muž, který si sedl za volant, ačkoliv byl pod vlivem alkoholu. Ve večerních hodinách ho v Trnovanech zastavila hlídka policistů z oddělení hlídkové služby a při dechové zkoušce mu naměřili přes 1,2 promile alkoholu. Policisté muži na místě zadrželi řidičský průkaz a noc strávil v policejní cele, ráno si pak vyslechl sdělení podezření z přečinu, za který může jít až na rok do vězení.

     Stejný trest hrozí i 37letému muži, který včera večer řídil v Teplicích osobní vozidlo, ačkoliv měl v dechu téměř 1,4 promile alkoholu. Také on byl zadržen a musel přespat v cele a ráno mu bylo sděleno podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

Vykradená chatka

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který vykradl zahradní chatku v Sobědruhách. Zloděj vypáčil dveře a z chatky si odnesl dalekohled a rádio, celková škoda byla vyčíslena na necelé dva tisíce korun. V případě dopadení se bude pachatel zodpovídat z přečinu krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

 

Auto není trezor

     Osobní auto zaparkované u vodní nádrže Barbora v Oldřichově vykradl včera odpoledne neznámý zloděj. Využil necelé půl hodiny, kdy šla osádka auta na procházku a ze zavazadlového prostoru jim odcizil kabelku s peněženkou a platební kartou a tablet. Celková škoda byla vyčíslena na téměř deset tisíc korun, případ prověřujeme jako přečiny krádeže a nedovolené opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

     Další auto vykradl neznámý zloděj v Teplicích a také jemu k vloupání stačilo několik desítek minut. Využil toho, že majitel nechal ve vozidle tašku, po překonání zámku vnikl dovnitř a kromě panelu autorádia odcizil brašnu s dvěma notebooky a mobilní telefon. Oznamovatel odhadl způsobenou škodu na více jak dvacet tisíc korun, pachateli hrozí v případě dopadení trestní stíhání pro přečin krádeže a až dvouleté vězení.

 

 

17. 5. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem