Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Řídili opilí

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Narazil autem do značky a nebyl schopný dechové zkoušky.  

 

Zřejmě silně opilý řidič havaroval v neděli 10. dubna o půl desáté večer v Šumicích. Devětašedesátiletý muž měl po hlavní silnici řídit osobní ladu, se kterou vyjel mimo silnici a narazil do informativní tabule. Bojkovičtí policisté muže nalezli poblíž místa nehody. Pro svůj opilecký stav nebyl schopný dechové zkoušky. Proto jej policisté odvezli na odběr krve do nemocnice. Dopravní policisté muži zadrželi řidičský průkaz a navíc zjistili, že má neplatný doklad o zdravotní způsobilosti k řízení. Při nehodě nedošlo ke zranění.

O půl hodin později zastavila policejní hlídka na opačné straně okresu silně opilého muže za volantem. V Košíkách zastavili hradišťští policisté pětapadesátiletého muže, který řídil osobní hyundai i přesto, že měl těsně před jízdou vypít větší množství fernetu. Dechová zkouška vykázala v jeho dechu 2,57 promile alkoholu. Řízení s hodnotou přesahující jedno promile alkoholu posuzuje zákon jako spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a ukládá za to trest až ročního vězení.

V sobotu 9. dubna zastavili policisté další dva opilé řidiče. V sedm hodin ráno v Kunovicích řídil favorit pětadvacetiletý muž. V dechu měl 0,71 promile alkoholu. Úplně stejná hodnota alkoholu se objevila na měřicím přístroji před půlnocí v Uherském Ostrohu. Policisté zkontrolovali dech devatenáctiletého řidiče, který na náměstí parkoval s felicií. Za spáchání tohoto přestupku hrozí ze zákona pokuta do dvaceti tisíc korun a zákaz řízení až na jeden rok.


 

11. duben 2011, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem