Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řídili opilí

TEPLICKO - Jeden z kontrolovaných "nadýchal" přes tři promile; Kradli v obchodech... 

Řídili opilí

     Policisté v uplynulých dnech kontrolovali několik nezodpovědných řidičů, kteří si sedli za volant, ačkoliv byli pod vlivem alkoholu. Ve čtvrtek večer zastavili v centru Teplic 43letého muže, kterému naměřili přes 2,6 promile alkoholu v dechu.

     V noci ze soboty na neděli kontrolovali policisté v Trnovanech vozidlo, jehož 63letý řidič „nadýchal“ 1,7 promile alkoholu. Smutným „rekordmanem“ byl 53letý muž, kterého hlídka zastavila v neděli po půlnoci. Řidiči policisté naměřili přes 3,3 promile alkoholu v dechu, všichni muži jsou podezřelí ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který trestní zákoník stanoví až roční trest odnětí svobody.

 

Kradli v obchodech

     Až tříletý trest odnětí svobody hrozí 40letému muži, který v pátek dopoledne kradl v teplickém supermarketu. Pod bundu si schoval čtyři balení krmiva pro kočky, a aniž by zboží v hodnotě přes 200 korun zaplatil, prošel pokladní zónou, kde ho chytil pracovník ostrahy. Ten přivolal policisty, kteří v minulosti už jednou odsouzeného muže zadrželi a eskortovali k výslechu. Lapka vypověděl, že mu bylo líto toulavých koček, které vídá před domem a rozhodl se je nakrmit, protože ale sám nemá peníze, žrádlo prostě ukradl.

    Stejný trest hrozí 27letému recidivistovi, který má s krádežemi daleko větší zkušenosti. V minulosti pětkrát odsouzený muž odcizil v sobotu po poledni v centru Teplic prací gel za 169 korun. I jeho si ale všimla ostraha prodejny a přivolala policejní hlídku, které se zloděj ke krádeži přiznal s odůvodněním, že svou „kořist“ chtěl někomu prodat, aby měl peníze na jídlo. Oba muži byli po výslechu propuštěni a na soud budou čekat na svobodě.

 

Vyloupená restaurace

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Teplicích vloupal do restaurace. Pachatel překonal zabezpečení objektu, ze kterého si odnesl peníze, dva notebooky, kameru a další věci, jejichž celková hodnota byla vyčíslena na téměř pětatřicet tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení až dva roky vězení.

 

Auto není trezor

     Z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku je podezřelý zatím neznámý pachatel, který se v Dubí vloupal do zaparkovaného auta. Zloděj rozbil boční okno a následně z vozidla odcizil peněženku s finanční hotovostí, doklady a platební kartou. Celkovou škodu oznamovatel vyčíslil na téměř 15 tisíc korun, pachateli hrozí v případě dopadení maximálně dva roky vězení.

 

 

14. 11. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem