Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Řídili pod vlivem alkoholu

CHEB, SOKOLOV - O víkendu bourali řidiči pod vlivem alkoholu. 

Celkem tři dopravní nehody, kdy hlavní roli hrál alkohol, řešili policisté na Chebsku a Sokolovsku během soboty a neděle.
 
Dne 14. 9. 2013 ve večerních hodinách havaroval v Jindřichovicích na křižovatce řidič Volkswagen Golf. Při couvání vyjel mimo komunikaci a zadní částí vozidla narazil do dopravní značky. Přivolaná policejní hlídka řidiče vyzvala k dechové zkoušce, které se 35letý muž podrobil. Naměřené hodnoty při opakovaném měření ukázaly vždy 2,19 promile alkoholu. Škoda na vozidle je předběžně vyčíslena na 5 000 Kč a na dopravní značce a 2 000 Kč.
 
Po požití alkoholických nápojů sedl za volant také 46letý muž. V sobotu v odpoledních hodinách řídil vozidlo Fiat v Chebu v ulici Americká. Řidič nezvládl řízení svého vozidla, vyjel mimo vozovku a narazil do stromu. Místo dopravní nehody opustil. Po zhruba 150 metrech byl však dostižen hlídkou policie, které se doznal k řízení vozidla. Při dechové zkoušce se ukázalo, že je řidič silně pod vlivem alkoholu, nadýchal 3,75 a 3,62 promile alkoholu. Řidič byl na místě s výsledky zkoušky seznámen a jejich výtisk podepsal. 
 
V neděli odpoledne došlo ke střetu dvou osobních vozidel na silnici III. třídy směrem od obce Doubí na obec Třebeň. Osmatřicetiletý řidič Renaultu měl se svým vozidlem přejet do protisměru. I přes snahu protijedoucí řidičky nedokázala střetu zabránit. Řidička se svým vozidlem skončila po střetu se svým vozidlem mimo vozovku. Oba se podrobili dechové zkoušce, která pro řidič Renaultu vyšla s pozitivním výsledkem. Řidič nadýchal při opakovaném měření 2,10 a 2,21 promile alkoholu. Ke zranění osob naštěstí nedošlo. Škoda na obou vozidlech je předběžně vyčíslena na částku 50 tisíc korun.
 
V případě, že soud uzná vinu za ohrožení pod vlivem návykové látky, může řidiče odsoudit až ke tříletému trestu odnětí svobody. Všemi případy se policisté nadále zabývají.
 
nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
16. září 2013
 
 

vytisknout  e-mailem