Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řídíli pod vlivem alkoholu

ROKYCANSKO - Během dvou dnů policisté zastavili čtyři řidiče pod vlivem alkoholu. 

V sobotu v brzkých ranních hodinách zastavila hlídka dopravních policistů v ulici Arbesova v  Rokycanech řidiče ve vozidle Mercedes, které řídil padesátiletý řidič. Ten se při kontrole podrobil dechové zkoušce, která byla s pozitivním výsledkem. Na displeji přístroje se ukázala hodnota přes jedno promile alkoholu v dechu. S ohledem na výsledek dechové zkoušky se řidič podrobil lékařskému vyšetření spojené s odběrem krve. Na místě policisté řidiči zadrželi řidičský průkaz a jeho jednání nyní prověřují pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Pro stejný trestný čin zahájili úkony trestního řízení policisté z obvodního oddělení Rokycany. Ti rovněž v sobotu před desátou hodinou večerní zastavili v obci Mýto řidičku ve vozidle Ford Focus. Jednatřicetiletá žena, která předložila při kontrole pouze doklady předepsané k provozu vozidla, měla být dle policistů evidentně pod vlivem alkoholu. To potvrdila i dechová zkouška, která byla s výsledkem přes tři promile alkoholu v dechu. Opakovanou zkoušku se s ohledem na stav řidičky nepodařilo provést.

Pozitivní dechovou zkoušku měl i devatenáctiletý řidič, kterého dopravní policisté kontrolovali v sobotu v půl čtvrté odpoledne mezi obcemi Dobřív a Strašice. Mladý řidič, který při dechové zkoušce nadýchal necelých půl promile, uvedl, že alkohol požíval v nočních hodinách z pátku na sobotu. I v tomto případě policisté řidiči zadrželi řidičský průkaz a jeho jednání evidují jako přestupek, který následně oznámí správnímu orgánu k vyřízení.

Dnes v brzkých ranních hodinách zastavila policejní hlídka v ulici Boženy Němcové vozidlo značky Renault Megane z důvodu, že na vozidle nesvítilo zadní pravé světlo. Řidič byl vyzván k předložení dokladů předepsaných pro řízení a provoz vozidla, které předložil. Třicetiletý cizinec se podrobil při kontrole dechové zkoušce, která byla s pozitivním výsledkem téměř jedno promile alkoholu v dechu. I jeho jednání stejně jako v předchozím případě, policisté kvalifikovali jako přestupek, který následně oznámí správnímu orgánu k vyřízení.

Pamatujte řidiči, alkohol za volant nepatří! Buďte ohleduplní vůči ostatním účastníkům silničního provozu, které svým chováním můžete ohrožovat. V loňském roce policisté na Rokycansku šetřili 288 dopravních nehod při kterých došlo ke zranění, velké škodě nebo u řidiče figuroval alkohol. Téměř u každé desáté z těchto nehod byl zjištěn u viníka nehody alkohol (20 dopravních nehod - viník pod vlivem alkoholu).  


nprap. Hana Kroftová
24. července 2017

vytisknout  e-mailem