Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Řídili pod vlivem alkoholu

KARLOVARSKO - Řidiči nadýchali téměř dvě promile. 

Ve středu dne 3. března 2021 v dopoledních hodinách měl pod vlivem alkoholu usednout za volant vozidla tovární značky Volkswagen jednašedesátiletý muž. V Karlových Varech v Rybářích měl při couvání narazit do zaparkovaného automobilu. Poté, aniž byl splnil zákonem dané povinnosti řidiče, měl z místa dopravní nehody odjet. Před příjezdem policejní hlídky, kterou na místo zavolal majitel vozidla, se měl však vrátit zpět. Na výzvu policistů se podrobil orientační dechové zkoušce, která vyšla s nejvyšší naměřenou hodnotou 1,67 promile alkoholu. Způsobená celková škoda byla předběžně odhadnuta na téměř 40 tisíc korun.

O jedenáct dní později po desáté hodině večerní v ulici Západní zastavili a následně kontrolovali policisté z obvodního oddělení Karlovy Vary - město čtyřiačtyřicetiletou řidičku vozidla Volkswagen. I u ní vyšel výsledek orientační dechové zkoušky pozitivní. Nejvyšší naměřená hodnota byla 1,81 promile alkoholu.

 
Jednapadesátiletému muži a o sedm let mladší ženě byl zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda. Dvojice se podrobila lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu.

Policisté jim sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Muži hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na tři léta, neboť způsobil pod vlivem návykové látky dopravní nehodu. Ženě v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. 

nprap. Eva Valtová
26. 3. 2021
 

vytisknout  e-mailem