Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řídili pod vlivem alkoholu

MĚLNICKO - Jeden z nich boural. 

V sobotu 3. února 2018 po druhé hodině ranní vykonávala policejní hlídka dohled nad bezpečností silničního provozu. Na kruhovém objezdu v ulici Českolipská si všimla vozidla, které jelo směrem na Vehlovice. Když řidič opouštěl kruhový objezd, všiml si zřejmě policejního vozidla, vypnul světla a prudce zvýšil rychlost. Hlídka vozidlo okamžitě předepsaným způsobem zastavila. Dvacetiletý cizinec předložil všechny potřebné doklady pro řízení a provoz vozu. Policisté ho následně podrobili dechové zkoušce. Ta byla pozitivní. Mladík nadýchal opakovaně více než jedno promile alkoholu. Policisté ho zadrželi a po vystřízlivění mu ještě téhož dne sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Trestní zákoník stanovuje za tento přečin trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Přísnější trest však čeká na řidiče VW Golf, který následující den 4. února 2018 krátce před třetí hodinou ranní způsobil pod vlivem alkoholu dopravní nehodu. Když chtěl vyjet z mělnického náměstí, přehlédl kulatou zábranu a urazil ji. Z místa se snažil odjet. To mu však nedovolila hlídka strážníků městské policie, která se na místo okamžitě dostavila. Strážníci provedli u řidiče dechovou zkoušku. Opakovaně nadýchal téměř dvě promile alkoholu. Přivolaní policisté muži zadrželi řidičský průkaz.

Za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky, kdy svým protiprávním jednání způsobil dopravní nehodu může skončit za mřížemi na šest měsíců až tři léta.

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí P ČR Mělník
5.2.2018

vytisknout  e-mailem