Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Řídili pod vlivem alkoholu

KARLOVARSKÝ KRAJ – Nadýchali přes 2 promile alkoholu. 

Policisté z obvodního oddělení v Aši sdělili podezření 48letému muži z Chebska ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky.

Podezřelý muž měl 21. července 2019 v nočních hodinách řídit osobní motorové vozidlo značky Opel v Aši. Řidič jel ve směru od ulice Okružní do ulic Slovanská, Hlavní a Šaldova. Tam byl policejní hlídkou zastaven a zkontrolován. Policisté během kontroly muže vyzvali, aby se podrobil orientační dechové zkoušce na alkohol. Muž souhlasil a naměřili mu 2,39 a 2,35 promile alkoholu. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a další jízdu zakázali. Za uvedený přečin mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

Podobný případ řešili policisté z obvodního oddělení v Habartově. Ti sdělili podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky 29letému muži ze Sokolovska.

Podezřelý muž měl ve stejný den řídit vozidlo značky Volkswagen po ulici 1. Máje, kde byl v nočních hodinách policejní hlídkou zastaven. Policisté muže vyzvali, aby se podrobil orientační dechové zkoušce na alkohol. Řidič nenamítal a naměřili mu 2,58 a 2,53 promile alkoholu. Další jízdu muži policisté zakázali. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

nprap. Mgr. Soňa Podlahová 
30. 7. 2019

vytisknout  e-mailem