Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Řídili pod vlivem alkoholu i jiných návykových látek

HAVLÍČKOBRODSKO: Dvaatřicetiletý řidič měl pozitivní test na alkohol, 19letý řidič byl pod vlivem jiných návykových látek 

V pátek 27.4. v podvečerních hodinách byl policejní hlídkou ve Světlé nad Sázavou kontrolován 32letý řidič osobního vozidla. Na místě provedenou orientační dechovou zkouškou mu policisté naměřili 1,11 promile alkoholu v dechu, při druhém měření pak nadýchal 1,15 promile. Na základě pozitivních výsledků byl vyzván, aby se podrobil lékařskému vyšetření, s čímž souhlasil. Řidič na místě hlídce nepředložil řidičský průkaz, lustrací bylo zjištěno, že řidič je držitelem příslušného řidičského oprávnění.

Krátce po 22.hodině kontrolovali policisté ve Světlé nad Sázavou 19letého řidiče osobního vozidla. Řidič se dobrovolně podrobil orientační dechové zkoušce, která byla negativní. Dále byl vyzván, aby se podrobil orientačnímu vyšetření na jinou návykovou látku, tento test již ukázal pozitivní hodnoty. K užití jiné návykové látky se řidič sám doznal. Lékařskému vyšetření s následným odběrem biologického materiálu ve zdravotnickém zařízení se však řidič odmítl podrobit. Na místě mu byl zadržen řidičský průkaz a další jízdu mu policisté zakázali.

por. Bc. Jana Mazourová, komisař
30.4. 2012

 


 

vytisknout  e-mailem