Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řídili pod vlivem návykových látek

Dva řidiči shodné značky vozu včera řídili pod vlivem návykových látek 

     Včera večer kolem půl deváté kontrolovala v Plzni na Kralovické ulici policejní hlídka řidiče osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Felicia. 26letý muž předložil všechny potřebné doklady k řízení a provozu tohoto vozidla a na výzvu policistů se podrobil dechové zkoušce na zjištění požití alkoholu před jízdou, která byla s negativním výsledkem, a zkoušce na zjištění přítomnosti jiné návykové látky v těle řidiče, kdy bylo zjištěno, že muž před jízdou nejspíše požil metamfetamin (pervitin) a látku obsahující THC (účinná látka obsažená v konopí).
    O pět hodin později rovněž v Plzni na ulici Studentská kontrolovala další z hlídek 42letého řidiče řídícího rovněž vozidlo Škoda Felicie jiné registrační značky. I tento muž se podrobil dechové zkoušce na zjištění alkoholu v dechu s negativním výsledkem a zkoušce na jiné návykové látky, která u tohoto řidiči prokázala přítomnost pervitinu a látek amfetaminového typu.
     Oba muži se poté dobrovolně podrobili lékařskému vyšetření spočívajícím v odběru krve a moči za účelem prokázání přítomnosti těchto zjištěných návykových látek v těle. Oběma mužům byl zadržen řidičský průkaz a byli poučeni o zákazu řízení všech motorových vozidel po dobu, kdy jim bude toto oprávnění zadrženo.      
 
por. Ing. Hana Štefflová
8. února 2013

vytisknout  e-mailem