Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řídili podnapilí

Přijdou o řidičák  

     Dva podnapilé řidiče zjistila hlídka votických policistů při výkonu své služby. 22. prosince v podvečerních hodinách policisté zastavili u benzinové čerpací stanice ve Voticích k silniční kontrole vozidlo Opel Vectra. Osmačtyřicetiletý řidič se podrobil dechové zkoušce. Byla pozitivní. Elektronický přístroj muži naměřil hodnoty 2,25; 2,00 a 1,98 promile alkoholu v dechu. Muž řidičům přiznal, že před jízdou vypil pět desetistupňových piv. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Poté hlídku následoval na služebnu k podání vysvětlení. Vzhledem k tomu, že je podezřelý z protiprávního jednání, policisté mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Poté služebnu opustil.
 

     O několik hodin později policisté odhalili dalšího podnapilého řidiče. Hlídka tentokrát řidiče kontrolovala u ubytovny ve Vrchotových Janovicích. Tam také zastavila Škodu Felicii, kterou řídil třiatřicetiletý muž. I jeho dechová zkouška byla pozitivní. Na elektronickém přístroji se objevily hodnoty 1,96 a 2,03 promile alkoholu v dechu. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a hlídce sdělil, že před jízdou vypil pět desetistupňových piv.
     Policisté ho proto vyzvali, aby je následoval na služebnu. Výzvě řidič vyhověl a po podaném vysvětlení mu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 

     Oběma řidičům hrozí za řízení vozidla pod vlivem alkoholu trest odnětí svobody až na jeden rok.
 

 

por. Bc. Zuzana Stránská

23. prosinec 2011

vytisknout  e-mailem