Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Řídili posilněni alkoholem

KARLOVARSKO – Policisté jim zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. 

Ve čtvrtek dne 15. dubna 2021 v pozdních odpoledních hodinách měl pod vlivem alkoholu usednout za volant vozidla tovární značky Citroen třiapadesátiletý muž. V Karlových Varech v ulici Dalovická byl zastaven a následně kontrolován místními dopravními policisty. Při silniční kontrole se muž podrobil orientační dechové zkoušce na alkohol, která vyšla s pozitivním výsledkem. Nejvyšší naměřená hodnota byla 1,05 promile alkoholu.

O tři dny později v brzkých ranních hodinách posilněn alkoholem měl v ulici Krymská v Karlových Varech řídit také jednadvacetiletý muž osobní automobil Hyundai. Zde jej nejprve zastavila hlídka celní správy, která si následně k součinnosti přivolala hlídku policie z obvodního oddělení Karlovy Vary – město. Po jejich příjezdu se muž podrobil orientační dechové zkoušce, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,77 promile alkoholu.

Řidičům byl na místě zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda. Na výzvu policistů se dále podrobili lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu.

Policisté oběma sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody na jeden rok, zákaz činnosti nebo peněžitý trest.

nprap. Eva Valtová
3. 5. 2021

vytisknout  e-mailem