Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Řídili „pozitivně“ naladěni

PARDUBICKO – Během včerejšího dne jsme v Pardubicích přistihli 3 řidiče pod vlivem návykových látek, 2 z nich dokonce opakovaně. 

Prvního řidiče policisté kontrolovali krátce před půl osmou ráno v ulici Hůrka. Čtyřiatřicetiletého řidiče vozidla zn. VW Sharan policisté vyzvali k provedení drogového testu, který vyšel pozitivně na AMP/MET. Lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu řidič následně odmítl. Policisté protiprávní jednání řidiče oznámili ke správnímu řízení. Řidič si z kontroly ale nic nedělal, zákaz jízdy vyslovený policisty nerespektoval a do hodiny od první kontroly byl znovu přistižen za volantem, tentokrát v ulici na Drážce a stále pod vlivem.

Další, tentokrát dvacetiletou řidičku vozidla zn. BMW, s pozitivním drogovým testem policisté z pardubické hlídkové služby zastavili před druhou odpoledne v Pražské ulici. Test byl pozitivní na THC/AMP/MET. Tu samou řidičku se stejným vozidlem policisté z pohotovostního a eskortního oddělení zastavili o dvě hodiny později ve Starém Máteřově. Lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu se na rozdíl od prvního řidiče podrobila.

Posledního hříšníka policisté zastavili před půl devátou večer v Poděbradské ulici. Sedmatřicetiletý řidič vozidla zn. VW Passat měl pozitivní drogový test na AMP/MET a lékařskému vyšetření se následně rovněž podrobil. Policisté se případy i nadále zabývají a o dalším vývoji rozhodnou výsledky lékařských vyšetření.

29. srpna 2023
por. Mgr. Andrea Muzikantová
tisková mluvčí policie Pardubického kraje

vytisknout  e-mailem