Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řídili s platným zákazem a pod vlivem drog

RAKOVNICKO – Oba jsou podezřelí z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. 

Policisté z Obvodního oddělení Jesenice odhalili v pátek 11. května během několika hodin na silnici dva řidiče, kteří řídili s platným zákazem a navíc řídili pod vlivem jiných návykových látek.

Deset minut po poledni byl zastaven v Jesenici na Mírovém náměstí 36letý muž, který řídil osobní vozidlo Opel. Na výzvu předložil hlídce pouze doklady od vozidla, osobní nikoliv. Dále se podrobil kromě dechové zkoušky také testu na jiné návykové látky. Alkohol byl negativní, zatímco test na drogy pozitivní. Šestatřicetiletý muž uvedl, že před třemi dny vykouřil cigaretu marihuany. Policisté následně lustrací zjistili, že má platný zákaz řízení motorových vozidel, a to od března do října letošního roku.

Policisté v odpoledních hodinách téhož dne vykonávali dohled v obci Krty. Před čtvrtou hodinou odpolední zahlédli projíždět vozidlo Opel, jehož řidiče kontrolovali po dvanácté hodině v Jesenici. Toto vozidlo zastavili a 28letého řidiče vyzvali k předložení dokladů. Policisty čekal stejný scénář jako u 36letého muže. Hlídce předložil pouze doklady od vozidla, občanský ani řidičský průkaz nepředložil. Lustrace řidiče ukázala, že má taktéž platný zákaz řízení od loňského dubna do letošního června. Osmadvacetiletý muž byl nakonec vyzván k podrobení se testu na drogy, kdy tento test vyšel s pozitivní výsledkem na látku amfetamin/metamfetamin.

Oběma řidičům byla zakázána další jízda.

Policisté zahájili v pátek 11. května úkony trestního řízení pro přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, ze kterého jsou nyní oba podezřelí a můžou být potrestáni až dvouletým trestem odnětí svobody.

nprap. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
14. května 2018

vytisknout  e-mailem