Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řídili s platným zákazem řízení

KLADENSKO – Oba muži jsou podezřelí z trestného činu. 

Z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání jsou v současné době podezřelí dva muži, pětadvacetiletý a třicetiletý, kteří usedli za volant, ač věděli, že nesmí.

V pátek 1. října, před sedmnáctou hodinou, zastavila hlídka v obci Třebusice osobní vozidlo Škoda Felicia, kterou řídil 30letý muž. Policisté ho vyzvali k předložení potřebných dokladů k provozu a řízení vozidla, kdy předložil kromě řidičského průkazu všechny. Následnou lustrací osoby policisté zjistili, že kontrolovaný není a nikdy nebyl držitelem řidičského oprávnění.

Za volantem neměl co dělat ani 25letý muž, který byl zastaven v osobním vozidle Ford v ulici Wednesbury v Kladně v sobotu před půlnocí. Kontrolou v dostupných evidencích policisté zjistili, že má od dubna letošního roku do stejného měsíce příštího roku platný zákaz řízení motorových vozidel. Navíc se podrobil testu na drogy, kdy výsledek byl pozitivní na látky cannabis a amfetamin/metamfetamin. Poté, po řádném poučení, odmítl lékařské vyšetření s odběrem biologického materiálu.

V současné době jsou oba podezřelí ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což jim hrozí v případě odsouzení až dvouletý pobyt za mřížemi.


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
4. října 2021

vytisknout  e-mailem