Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Řídili v zákazu

KARLOVARSKÝ KRAJ – Jeden dokonce i pod vlivem drog. 

V neděli 10. ledna letošního roku měl čtyřicetiletý muž z Chebu řídit osobní automobil značky Volkswagen. V dopoledních hodinách byl v jedné menší obci na Chebsku zastaven policejní hlídkou. Při silniční kontrole policisté z obvodního oddělení Františkovy Lázně zjistili, že muž má uložen zákaz spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel až do září letošního roku.
 
Se zákazem řízení si zřejmě nedělal starosti ani pětapadesátiletý muž z Karlových Varů. Začátkem ledna tohoto roku kolem druhé hodiny odpolední byl zastaven a následně kontrolován ve svém vozidle značky Volkswagen policejní hlídkou v Karlových Varech. Lustrací policisté zjistili, že mu byl až do listopadu roku 2022 rozhodnutím Okresního soudu v Sokolově vysloven zákaz činnosti, spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Při silniční kontrole se muž dále podrobil orientačnímu testu na přítomnost návykových látek, který vyšel pozitivní na látku amphetamin. Lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu se odmítl podrobit.
 
Oba muže policisté převezli na obvodní oddělení, kde jim bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Jakub Kopřiva
nprap. Eva Valtová
11. 1. 2021

vytisknout  e-mailem