Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Řídili v zákazu řízení

KARLOVARSKÝ KRAJ – Hrozí jim až dvouleté vězení. 

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání 33letého muže z Karlovarska, kterého obvinili ze spáchání přečinů Ohrožení pod vlivem návykové látky a Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V polovině listopadu ve večerních hodinách měl obviněný muž řídit osobní vozidlo značky Opel v Karlových Varech po ulici Západní směrem do centra, ačkoliv mu byl rozsudkem Okresního soudu v Karlových Varech vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Policisté řidiče vyzvali, aby se podrobil orientační dechové zkoušce na alkohol. Té se podrobil a vyšla s negativním výsledkem. Dále byl vyzván, aby se podrobil orientačnímu testu na přítomnost drog. Ten vyšel pozitivní, a to na amphetamin. Následně se řidič podrobil také lékařskému vyšetření spojeného s odběrem krve a moči, jejichž rozborem byla prokázána přítomnost amphetaminu v těle řidiče. 

Ani další tři řidiče ve věku 28, 29 a 30 let nezastavil vyslovený zákaz řízení všech motorových vozidel před tím, aby usedli za volant osobního vozidla a řídili.

Na začátku prosince kolem poledne řídil 29letý řidič osobní vozidlo značky Škoda v Habartově i přesto, že mu byl Okresním soudem v Sokolově uložen zákaz řízeních všech motorových vozidel. Od habartovských policistů si nyní vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Třicetiletý řidič řídil v polovině ledna v odpoledních hodinách v Horním Slavkově osobní vozidlo značky Renault. V ulici Poštovní byl kontrolován policejní hlídkou, která následnou lustrací v evidencích zjistila, že řidiči byl rozhodnutím Magistrátu v Karlových Varech vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Od místních policistů si tedy vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

O pár dní později taktéž v odpoledních hodinách řídil osmadvacetiletý řidič v obci Vintířov osobní vozidlo značky Mercedes. Zastaven a kontrolován byl chodovskou policejní hlídkou. I tento řidič usedl za volant, přestože mu byl rozsudkem Okresního soudu v Sokolově uložen trest zákazu řízení všech motorových vozidel. Ještě téhož dne si od policistů na obvodním oddělení v Chodově vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

V případě prokázání viny hrozí řidičům, kteří usedli za volant i přes vyslovený zákaz řízení, trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Kateřina Krejčí
25. 1. 2019

vytisknout  e-mailem