Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Řídím, piju nealko pivo

Bruntál - dopravně preventivní akce 

Dnes v průběhu dvou dopoledních hodin proběhla dopravně preventivní akce s názvem „Řídím, piju nealko pivo“, která byla zaměřena zejména na kontrolu dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek před jízdou. Tato akce je ve spolupráci Policie České republiky s Českým svazem pivovarů a sladoven a cílem tohoto projektu je podpořit a motivovat řidiče k tomu, aby před jízdou nikdy nepožívali alkoholické nápoje. V Bruntále na ulici Opavská jsme v průběhu dvou hodin zkontrolovali 25 řidičů. Jednomu jsme naměřili 0,25 promile alkoholu v dechu a jeho přestupek bude postoupen ke správnímu orgánu k projednání.
Ostatní řidiči prošli testem na zjištění přítomnosti alkoholu s negativním výsledkem a odjížděli s dárkem a to plechovkou nealko piva a alkotestrem, který obdrželi od hostesky pivovaru.
Za prvních šest měsíců roku 2014 jsme v okrese Bruntál při silničních kontrolách zjistili u 140 kontrolovaných řidičů jízdu po požití alkoholu, což je o dvě desítky více než za stejné období loňského roku.
DPA1.jpg
DPA3.jpg
 
komisař por. Bc. Tušková P.
skupina tisku a prevence Bruntál
15. 7. 2014

vytisknout  e-mailem