Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řídím, piju nealko pivo

PŘÍBRAMSKO - Nealkoholické pivo je vhodnou a bezpečnou variantou u nás tak oblíbeného nápoje. 

Dne 25. července se uskutečnila v dopoledních hodinách v Bohutíně dopravně preventivní akce s názvem „Řídím, piju nealko pivo“, která byla zaměřena zejména na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů před jízdou nebo během ní.

Zodpovědní řidiči, kteří měli dechovou zkoušku negativní, v pořádku měli i všechny předepsané doklady a vůz byl také v řádném stavu, dostali za odměnu nealkoholické pivo. Nealkoholické pivo je vhodnou a bezpečnou variantou u nás tak oblíbeného nápoje. Akce si klade za cíl připomenout motoristům, že alkohol ani jiné návykové látky za volant nepatří a dále jde o snahu snížit počet dopravních nehod zapříčiněných osobami pod vlivem alkoholu.

Během prvního pololetí letošního roku zjistili policisté na Příbramsku u 442 řidičů, že jsou pod vlivem alkoholu či drog. Z uvedeného počtu se 174 osob dopustilo svým jednáním přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Policisté za dané období řešili na příbramských silnicích 577 dopravních nehod, 37 z nich způsobili opilí motoristé.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
komisař
P ČR Příbram
25. červenec 2023

Odkazy do noveho okna

1 řídím, piju nealko 2

1 řídím, piju nealko 2 

Detailní náhled

2 řídím, piju nealko 3

2 řídím, piju nealko 3 

Detailní náhled

3 řídím, piju nealko

3 řídím, piju nealko 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem