Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Řídím - piju nealko pivo

TŘEBÍČSKO: Alkohol za volant nepatří. 

Počet řidičů, které policisté odhalili při řízení vozidla pod vlivem alkoholu, stále přibývá. Proto se rozhodli představitelé Policie České republiky a Českého svazu pivovarů a sladoven společně spolupracovat a na vzniklou situaci reagovat. Cílem společné spolupráceje zlepšení situace v oblasti bezpečnosti silničního provozu na území České republiky, především v problematice alkoholu v silničním provozu. Z tohoto důvodu se uskuteční projekt s názvem „Řídím – piju nealko pivo“. Cílem projektu je představit a rozšířit povědomí veřejnosti o nápoji pro řidiče, který je při řízení vozidla vhodnou a hlavně bezpečnou náhradou alkoholického piva. Řidiči se v letních měsících mohou při silniční kontrole setkat nejenom s policisty ale také se zástupci některých pivovarů. Ti budou v modrých reflexních vestách předávat řidičům, kteří nepožili před nebo během jízdy alkoholický nápoj, nealkoholické pivo a alkoholtestr. Celého projektu se zúčastní 15 pivovarů.

Na Třebíčsku se projekt uskuteční v pátek 20. července u obce Červená Hospoda, v době od 8:30 do 10:30 hodin a v ulici Brněnská v Třebíči v době od 15:00 do 17:00 hodin.


 

Řidiči, kteří řídí vozidlo pod vlivem alkoholu, se vždy dopouštějí protiprávního jednání. Obecně lze říci, že pokud policisté naměří u řidiče hodnotu menší než jedno promile, tak se řidič dopouští přestupku. Za tento přestupek lze uložit pokuta až do 50 tisíc korun a zákaz činnosti až na dobu dvou let. Pokud je u řidiče zjištěna hodnota nad jedno promile, tak se řidič dopouští trestného činu, a za tento trestný čin může být řidič potrestán odnětím svobody až na jeden rok, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti.

 

por. Bc. Marcela Lavická, komisař

18. července 2012

 


 

vytisknout  e-mailem