Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Řídím, piju nealko pivo

Strakonice – Deset řidičů překročilo rychlost.  

Dnes 3. dubna 2015 proběhla v okrese Strakonice v době od 8:30 do 10:30 hod. dopravně bezpečnostní akce s názvem „Řídím, piju nealko pivo.“
Hlídka dopravních policistů se zaměřila zejména na dodržování předepsané rychlosti a na alkohol za volantem, neboť právě tyto přestupky jsou nejčastějším jmenovatelem u tragických dopravních nehod. Policisté řidiče kontrolovali na silnici I/22 směr Strakonice – České Budějovice u odbočky na obec Jinín.
 
Na místě byl přítomen krajský koordinátor BESIPu České Budějovice Václav Kovář a promotérka Českých pivovarů a sladoven, která „vzorným“ řidičům předala malou pozornost ve formě nealkoholického piva společně s alkohol -testerem. Principem této celorepublikové akce „Řídím, piju nealko pivo“ je nabídnout řidičům alternativní formu občerstvení pomocí nealkoholického piva. Je jasné, že právě jízda bez požití alkoholu umožní řidičům dojet do cíle bezpečně, aniž by zbytečně riskovali a porušovali zákon.
 
Policisté, tak v průběhu celého opatření zkontrolovali 29 řidičů, zjistili 11 přestupků, za které uložili blokové pokuty v celkové výši 6 300 korun. Hlavním zjištěným porušením silničních předpisů bylo nedodržení stanovené rychlosti a nepoužití bezpečnostních pásů. Přestože řidiči o velikonočních policejních kontrolách slyší ve všech sdělovacích prostředcích, v médiích je také prezentována také akce „Řídím, piju nealko pivo“, tak se stále najdou tací, kteří jsou nepoučitelní a zákony nedodržují. Během dvouhodinové akce projelo 10 řidičů více než 100 kilometrovou rychlostí úsekem s povolenou rychlostí max. 90 km/h, kdy nejvyšší rychlosti radar naměřil 131, 128, 118 km/h.
 
Z celkového množství kontrolovaných řidičů nebyl nikdo pod vlivem alkoholu. Podobnými opatřeními bychom rádi na našich cestách snížili počet tragických dopravních nehod a usilujeme o to, aby byly naše silnice bezpečnější.
 
 
 
 
 
 
 
por. Mgr. Jaromíra Nováková, st.pis@pcr.cz
3.dubna 2015
 
 

vytisknout  e-mailem