Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

"Řídím, piju nealko pivo"

Olomoučtí policisté se zaměřili na kontrolu cyklistů 

Letní počasí přímo láká na projížďku na kole a cyklistická sezóna je již v plném proudu. Olomoučtí policisté se společně s krajským koordinátorem BESIP opět připojili ke společnému projektu Policie České republiky a Českého svazu pivovarů a sladoven s názvem „Řídím, piju nealko pivo“. 

Policisté kontrolovali, nejen jestli cyklisté nejezdí na jízdním kole pod vlivem alkoholu, ale i povinnou výbavu jejich kol.

Přestože je řízení vozidel, jízdní kola nevyjímaje, pod vlivem alkoholu u nás zakázáno, mnozí tento zákaz porušují. Proto tato problematika patří dlouhodobě mezi priority Policie ČR. Cílem tohoto projektu je přispět ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu a co nejvíce snížit riziko dopravních nehod zapříčiněných osobami pod vlivem alkoholu.

Cyklisty, u nichž kontrola neodhalila požití alkoholu před jízdou, policisté odměnili nealkoholickým pivem a drobnými dárky. Hříšníky, kteří neměli v pořádku povinnou výbavu jízdního kola, protentokrát jen upozornili na zjištěné nedostatky a předali jim reflexní odrazky či pásky.

Povinná výbava cyklisty.pngPovinná výbava cyklisty.png

por. Bc. Marek Váňa
31. června 2023

vytisknout  e-mailem