Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řídím, piju nealko pivo!

Praha venkov - VÝCHOD – Odměnou pro zodpovědné řidiče bylo nealkoholické pivo. 

V pondělí 13. května tohoto roku realizovali v dopoledních hodinách v rámci Územního odboru Praha venkov - VÝCHOD policisté společně s policejní preventistkou dopravně preventivní akci s názvem „Řídím, piju nealko pivo“ a věnování se řízení. Tato akce byla zaměřena na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů před jízdou nebo během ní a pozornosti policistů neunikli žádní řidiči, kteří během jízdy používali telefonické či jiné záznamové zařízení.

Zodpovědní řidiči, kteří měli při kontrole dechovou zkoušku negativní, v pořádku všechny předepsané doklady a měli vůz v řádném technickém stavu, obdrželi za odměnu nealkoholické pivo, které je vhodnou a bezpečnou variantou u nás tak oblíbeného nápoje.

Celkem bylo zkontrolováno 93 vozidel. Do akce bylo nasazeno 12 policistů, kteří odhalili dva řidiče pod vlivem alkoholu a celkem 27 dopravních přestupků, za které bylo uloženo téměř 19 tisíc korun.

Policisté z Územního odboru Praha venkov – východ se tak zapojili do celorepublikového projektu s názvem „Řídím, piju nealko pivo!“. Jde o preventivní projekt Českého svazu pivovarů a sladoven, kterého se aktivně účastní i Policie České republiky. Jeho cílem je šířit mezi řidiči pozitivní osvětu a nabídnout jim vhodné alternativy, v tomto případě nealko pivo.

V dopravně bezpečnostních akcích podobného typu budou policisté nadále pokračovat.

prap. Veronika Borovičková 
14. května 2024  

vytisknout  e-mailem