Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řídím, piju nealko pivo

PLZEŇ VENKOV - Dopravně preventivní akce byla zaměřená na konzumaci alkoholu u řidičů. 

Dopravní policisté z územního odboru Plzeň venkov realizovali dnes na silnici I/27 dopravně preventivní akci s názvem „Řídím, piju nealko pivo“, při které dostávali kontrolovaní řidiči drobné dárky. Cílem této dopravně bezpečnostní akce bylo řidiče upozornit na nebezpečí řízení motorového vozidla pod vlivem alkoholu a preventivně působit na chování řidičů v silničním provozu.

Lokalita Plzně venkova byla pro tuto akci zvolena z toho důvodu, že právě na tomto území evidují policisté nejvíce dopravních nehod, při kterých sehrál svou roli alkohol. Za první pololetí tohoto roku se z celkového počtu 145 případů, kdy byl zjištěn alkohol u viníků dopravních nehod, 38 z nich stalo právě na tomto území.  Statistické ukazatele bohužel dokládají tu skutečnost, že v Plzeňském kraji neustále stoupá počet dopravních nehod, došlo i k nárůstu počtu dopravních nehod s fatálními následky i k nárůstu počtu dopravních nehod, při kterých byli řidiči ovlivněni alkoholem.

Dopravní policisté zkontrolovali v dopoledních hodinách na odpočívadle u křižovatky na obec Horní Bříza na tři desítky řidičů, u kterých byly provedeny dechové zkoušky na přítomnost alkoholu s negativním výsledkem. Promotérka z Českého svazu pivovarů a sladoven rozdala těmto řidičům dárek v podobě nealkoholického piva, zástupce BESIPu pak reflexní prvky.

Tuto celorepublikovou dopravní akci budeme na území Plzeňského kraje o letních prázdninách opakovat, a to tentokrát na Klatovsku. Všem řidičům přejeme spoustu najetých kilometrů bez dopravních nehod.

 

por. Mgr. Pavla Burešová
25. července 2016

 

vytisknout  e-mailem