Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

"Řídím - piju nealko pivo"

LIBERECKÝ KRAJ - Dopravně bezpečnostní akce právě probíhá na celém území Libereckého kraje. 

Krajské ředitelství policie Libereckého kraje se připojilo do společného projektu Policie České republiky a Českého svazu pivovarů a sladoven „Řídím, piju nealko pivo“.
 
Na území Libereckého kraje akce probíhá od 14. do 16. srpna. Řidiči se tak na silnicích mohou setkat nejen s dopravní hlídkou a policistou z preventivně informačního oddělení, ale i se zástupcem pivovaru.

Principem projektu je odměňovat řidiče, u nichž policejní kontrola neodhalila požití alkoholu před jízdou, alkoholtesterem a nealkoholickým pivem. Zmíněné „předměty“ řidičům na místě předá promotér Českého svazu pivovarů a sladoven. V rámci preventivního působení dále apelují na řidiče, aby před řízením motorového vozidla volili nealkoholické alternativy tolik oblíbeného piva.

Řidiči, kteří se za volant posadí po požití alkoholického nápoje a následně vozidlo řídí, se vždy dopouštějí protiprávního jednání podle § 274/1 trestního zákona – ohrožení pod vlivem návykové látky.

Doba potřebná k odbourávání alkoholu z krve je vždy individulání a závislá na mnoha faktorech jako tělesné hmotnosti, případném užívání léků, věku a pohlaví. pro názornost přikládáme orientační tabulku viz. související dokumenty.

por. Jana Světlá
komisař PIO KŘP Libereckého kraje

 


 

vytisknout  e-mailem