Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

„Řídím, piju nealko pivo“ potřetí

Strakonice - Místo nealkoholického piva, trestní stíhání. 

Letní prázdniny ve znamení policejní preventivní akce s názvem „Řídím, piju nealko pivo“. Řidiči, především profesionální, tuto akci patrně znají, a to nejen z médií. Na svých cestách během prázdnin se zajisté ne jednou setkali s policejní kontrolou spojenou s odměnou v podobě nealkoholického piva.

Preventivní akce „Řídím, piju nealko pivo“ vznikla ve spolupráci Českého svazu pivovarů a sladoven s Policií České republiky na podporu prevence proti konzumaci alkoholických nápojů řidiči.

Dopravní policisté ve Strakonicích se do celorepublikové prázdninové akce zapojili rovnou třikrát – na začátku prázdnin u zámku Střela, v polovině prázdnin v Katovicích a dnes, ve středu 24. srpna 2022, ve Strakonicích.   

Dnes ale preventivní akce šťastně nezačala. Hned na samém počátku, po osmé hodině ranní, dopravní policisté zastavili u plaveckého stadionu řidiče ze Strakonicka, který se s názvem akce zřejmě neztotožňuje. Pětapadesátiletý řidič vozidla Ford Tranzit ze Strakonicka „nadýchal“ 1,77 promile alkoholu. Místo nealkoholického piva si tak odnese trestní stíhání za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky. Dopravní policisté v akci pokračovali i v odpoledních hodinách, kdy v části zvané Podsrp zkontrolovali desítky projíždějících vozidel. Odpolední kontroly už proběhly v pořádku, žádný z řidičů neřídil pod vlivem alkoholu, ani jiných návykových látek. A tak si řidiči odvezli jako dárek nealkoholické pivo.

por. Mgr. Jaromíra Nováková

24. srpna 2022

Odkazy do noveho okna

Řídím, piju nealko pivo

Řídím, piju nealko pivo 

Detailní náhled

Řídím, piju nealko pivo

Řídím, piju nealko pivo 

Detailní náhled

Řídím, piju nealko pivo

Řídím, piju nealko pivo 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem