Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řídit nesmějí

Přesto jezdí 

     Benešovští policisté každoročně prošetřují desítky případů, kdy řidiči řídí vozidlo, přestože to mají úředně zakázané. 9. února šetřili dva takové případy.
 

     Asi pět set metrů za obcí Postupice dopravní policisté zastavili v odpoledních hodinách k silniční kontrole nákladní vozidlo Mercedes Benz. Šetřením v evidencích zjistili, že osmatřicetiletý řidič řídil i přesto, že dosáhl 12 bodů v bodovém hodnocení řidiče. Tím od února roku 2010 pozbyl řidičské oprávnění k řízení motorových vozidel pro všechny skupiny. Řidič si oznámení zaslané vlašimským městským úřadem prokazatelně převzal a o vrácení řidičského oprávnění si dosud nezažádal.
 

     Krátce po čtvrté hodině ranní řešili policisté z benešovského obvodního oddělení obdobný případ. V ulici Červené Vršky kontrolovali devětadvacetiletého řidiče Škody Felicie. I on řídil vozidlo, i když nesměl. Obvodním soudem pro Prahu 2 mu byl totiž uložen zákaz řízení všech motorových vozidel, a to do března roku 2012.
 

     Oba řidiči jsou podezřelí z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Hrozí jim trest odnětí svobody až na tři léta.

 

por. Bc. Zuzana Stránská

10. únor 2012

 

vytisknout  e-mailem