Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řípská pouť proběhla v klidu

LITOMĚŘICE - Během víkendu pouť navštívilo kolem 40 000 lidí  



Průběh akce, která probíhala od pátku do neděle v obci Rovné a v přilehlé aleji pod horou Říp, byl hladký. Ze strany policie ČR nebyl v jejím průběhu narušen veřejný pořádek a nedošlo k žádné mimořádné události. Pouze v dopravě policisté řešili s řidiči 12 přestupků a z oblasti trestné činnosti byly zjištěny tři trestné činy a jeden přestupek proti majetku.

V sobotu mladý návštěvník v tlačenici přišel o peněženku, ve které měl téměř 2 000 Kč. Zloděj ji ukradl mladíkovi z kapsy v batohu. Kromě peněz měl v peněžence platební kartu a doklady. Ve věci se jedná o podezření z trestného činu krádeže a neoprávněného užívání cizí věci.

V neděli pak na parkovišti v Rovném poškodil vandal zaparkované osobní vozidlo Škoda Octavia. Ostrým předmětem poškrábal její blatníky, přední a zadní dveře a ještě u vozidla vypustil dvě kola. Pachatel, podezřelý z trestného činu poškozování cizí věci, způsobil škodu 30 000 Kč.

Rovněž v neděli odpoledne neměl mladý řidič motocyklu při kontrole v obci Rovné řidičský průkaz a další kontrolou dopravní policisté zjistili, že nevlastní žádné řidičské oprávnění. Po provedení důležitých úkonů sdělili mladému muži podezření z trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.

vytisknout  e-mailem