Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Riskantní jízdy pod vlivem alkoholu

KLADENSKO – Policisté opět zjistili u dvou řidičů alkohol za volantem a jeden z nich byl ještě v zákazu řízení. 

Kladenská policie neustále apeluje na řidiče, aby za volant usedali vždy odpočatí a při jízdě se plně věnovali řízení. Každý řidič by si měl uvědomit, že alkohol a ani jiné omamné a psychotropní látky za volant nepatří. Řidiči pod vlivem návykových látek jsou v silničním provozu velmi nebezpeční sami sobě, ale i ostatním účastníkům silničního provozu. Všichni řidiči nedodržováním předpisů silničního provozu a agresivní a nebezpečnou jízdou ohrožují nejen své zdraví, ale především zdraví a životy všech účastníků silničního provozu.

Policisté obvodního oddělení Kladno v rámci výkonu služby zastavili z důvodu silniční kontroly za pomoci světelné signalizace s nápisem „STOP POLICIE“ osobní vozidlo značky Škoda Octavia, a to  v sobotu 28. října 2017 třicet minut před půlnocí na pozemní komunikaci v Kladně v ulici V. Burgra.

Policejním šetřením bylo zjištěno, že řidičem je šestapadesátiletý cizí státní příslušník, který má platný zákaz řízení motorových vozidel vydaný Okresním soudem Kladno od března 2016 do března 2018.  Dále byl muž vyzván policejní hlídkou k dechové zkoušce, čemuž vyhověl. Dechová zkouška byla s pozitivním výsledkem a naměřená hodnota byla ve výši 2,14 promile alkoholu v dechu.

Dále v ulici Wolkerova v Kladně byl před dvacátou třetí hodinou v pátek 27. října 2017 zastaven policejní hlídkou ke kontrole řidič s osobním vozidlem značky Toyota. I v tomto případě byla dechová zkouška pozitivní a u pětapadesátiletého muže cizí státní příslušnosti byla naměřena hodnota 1,23 promile alkoholu v dechu.

Kladenští policisté případy prošetřují a oba dva řidiči jsou nyní podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Řidič prvního skutku je podezřelý ještě z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

30. října 2017

vytisknout  e-mailem