Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Řízení mají zakázáné

ZNOJEMSKO: Přistihli jsme tři šoféry nerespektující tento zákaz. 

     Od pátečního večera do nedělního dopoledne jsme při silničních kontrolách na Znojemsku a Moravskokrumlovsku zjistili třikrát nerespektování zákazu řizení motorových vozidel.

     V pátek před devátou hodinou večerní v obci Chvalovice jsme zastavili motocykl Simson. Jeho třiadvacetiletý šofér ze Znojemska na sebe upoutal pozornost tím, že jeho vozidlo nemělo registrační značku. Dále pak vyšlo najevo, že on sám má Okresním soudem Znojmo uložen trest zákaz řízení motorových vozidel do května 2012

     V sobotu ve čtvrt na tři odpoledne jsme v obci Želetice kontrolovali řidiče osobního vozu Škoda Felicia. Vše začalo standardním způsobem. Dvaadvacetiletý muž ze Znojemska předložil řidičský průkaz. Policejní hlídka ovšem zjistila, že tento šofér má Městským úřadem Moravský Krumlov zakázáno řídit motorová vozidla až do října tohoto roku. Řidičské oprávnění již nazpět nedostal.

     V neděli deset minut po desáté hodině dopolední došlo pak v obci Horní Dunajovice ke třetímu odhalení podobného protiprávního jednání. Se svou Felicií tudy projížděl dvaadvacetiletý mladík ze Znojemska. Šlo o stejného šoféra, kterého jsme zastavili předcházející den v obci Želetice. Vedle zákázu řízení nerespektoval tentokrát ani zákaz řízení pod vlivem alkoholu. V neděli dopoledne měl v krvi 0,39 promile alkoholu.

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová

vytisknout  e-mailem