Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Řízení pod vlivem návykové látky

CHEB - Tři řidiči za noc  

Chebským policistům z dopravního inspektorátu se během noci z 8.6. na 9.6.2012 podařilo zadržet jednoho řidiče pod vlivem alkoholu a dva řidiče pod vlivem návykové látky.

Dne 8. června 2012 okolo 23 hodiny byl kontrolován policejní hlídkou dopravního inspektorátu Cheb devětadvacetiletý muž z Mladé Boleslavy, který řídil v Kamenné ulici v Aši osobní vozidlo Opel Corsa. Provedenou dechovou zkouškou byla řidiči naměřena hladina ve výši 0,55 promile alkoholu v dechu. Následným měřením mu byla naměřena hodnota 0,51 promile alkoholu v dechu. Řidiči byl na místě řidičský průkaz zadržen.

Těsně po půl noci byla na ulici Okružní v Aši kontrolována devětadvacetiletá řidička osobního motorového vozidla Fiat Brava. Žena byla vyzvána k podrobení se, zda není ovlivněna návykovou látkou. Detekční souprava na návykové látky u řidičky prokázala pozitivní výsledek na detekci látky Methamphetamin. Na místě jí byl řidičský průkaz zadržen.

Před půl čtvrtou ranní byl stejnou policejní hlídkou kontrolován čtyřiatřicetiletý muž, který řídil osobní motorové vozidlo Škoda Octavia v Aši v Mokřinách. Při kontrole řidič nepředložil žádný předepsaný doklad. Policistům se na místě chování řidiče nezdálo, proto byl následně vyzván k podrobení se, zda není ovlivněn návykovou látkou. Muž na místě se odmítl podrobit testu, přičemž též odmítl lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu.
Všemi případy se policisté budou nadále zabývat.

pprap. Jiří Soukup
nprap. Bc. Martina Hrušková
11. června 2012
 

vytisknout  e-mailem