Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řízení za hranicí zákona

LOUNY - Dopravní nehoda; alkohol za volantem; odcizená dopravní značka 

Za volant už usednout neměl
Na začátku letošního roku došlo v Lounech k dopravní nehodě mezi chodcem a řidičem motorového vozidla. Muž ve věku 42 let nebyl zřejmě dostatečně pozorný a při couvání přehlédl chodkyni a narazil do ní. Žena v důsledku nárazu utrpěla zranění. Řidič však vystoupil společně se spolujezdcem z vozidla a doprovodil zraněnou do nedalekého zdravotnického zařízení. Odtud ovšem odešel, aniž by o sobě cokoliv sdělil. Nicméně kriminalisté z lounského prvního oddělení svým důsledným šetřením řidiče vypátrali. Při prověřování muže policisté zjistili, že v důsledku bodového hodnocení má platnou blokaci řidičského oprávnění. Jelikož muž za volant usednout neměl a chodkyně utrpěla v důsledku jeho jednání zranění, policisté mu v těchto dnech sdělili obvinění z trestného činu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a Ublížení na zdraví z nedbalosti. V případě odsouzení může jít řidič do vězení až na tři léta.

Neděle v duchu alkoholu za volantem
V neděli se lounští dopravní policisté setkali hned s dvěma případy řízení pod vlivem alkoholu. V obci Čeradice brzo ráno zastavili vozidlo, které řídil muž ve věku 22 let. Hlídka provedla s řidičem dechovou zkoušku, při které zjistila, že muž je ovlivněn alkoholem. Naměřená hodnota činila 1,16 promile alkoholu v dechu. Další řízení pod vlivem alkoholu se nevyplatilo řidiči ve věku 39 let. Toho hlídka zastavila asi o 3 hodiny později v Lounech. Po provedené kontrole zjistila, že jeho ovlivnění alkoholem je o něco málo vyšší, vyšplhalo se až na 1,43 promile alkoholu v dechu.
Muži se nyní budou zpovídat ve zkráceném přípravném řízení z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky. Za jejich neuvážené jednání pod vlivem alkoholu může být každý z nich potrestán odnětím svobody až na jeden rok, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti.

Zmocnil se dopravního značení
V průběhu minulého týdne přijali policisté obvodního oddělení v Žatci oznámení o odcizeném dopravním značení. Dosud neznámému pachateli se zalíbila zábrana s označením Z2, která slouží například k usměrnění provozu v uzavírkách na pozemních komunikacích. Jelikož si pachatel se značením odnesl také ekosvětla, vyšplhala se škoda až na 14 tisíc korun. V důsledku trestného činu Krádeže provádí policisté obvodního oddělení šetření vedoucí k dopadení pachatele. V případě odsouzení hrozí fanouškovi dopravních značek trest odnětí svobody až na dvě léta.

nprap. Mgr. Irena Pilařová
Oddělení tisku a prevence Louny

20. června 2017

vytisknout  e-mailem