Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Rizikové utkání v Ostravě

Ms kraj: Speciální pořádkové jednotky země míří do Ostravy… 

V souvislosti se sobotním utkáním mezi mužstvy FC Baník Ostrava a AC Sparta Praha připravuje moravskoslezská policie bezpečnostní opatření. Vzhledem k dosavadním zkušenostem s fanoušky obou klubů, minulým incidentům těchto „fans,“ stejně jako analýze dosud zjištěných informací, je zápas hodnocen jako rizikový. Protiprávnímu jednání páchanému v souvislosti s fotbalovými utkáními věnují moravskoslezští policisté mimořádnou pozornost.
Vzhledem k možnosti účasti zahraničních fanoušků, bude veřejný pořádek zajištěn i společnými česko-polskými hlídkami. Situaci bude mimo jiné monitorovat také vrtulník. Na opatření se budou podílet i strážníci Městské policie Ostrava.
Cílem moravskoslezské policie bude standardně zajištění veřejného pořádku, ochrana životů, zdraví a majetku občanů, eliminace výtržností i potencionálních konfliktů mezi fanoušky.
 
Informujeme tímto obyvatele z okolí stadionu i hlavního vlakového nádraží a zároveň žádáme o maximální pochopení, zejména v souvislosti se zajištěním dopravy na pozemních komunikacích, parkováním i případnou hlučností nasazené techniky (především vrtulníku).
Doporučení lze sdělit i provozovatelům vozidel, parkujícím automobily na trase předpokládaného přesunu fanoušků z hlavního vlakového nádraží na Bazaly. Doporučujeme automobily zaparkovat mimo předmětnou zónu ulic Nádražní, Muglinovská, Zborovská, Sokolská třída, Českobratrská.
 
******************************************* Omezení dopravy ****************************************************
Vzhledem k bezpečnostní situaci bude provoz na ulici Českobratrská v Ostravě dne 20. 4. 2013 omezen v době od 17 hodin do 24 hodin. Ulice Českobratrská bude uzavřena v úseku křižovatek Českobratrská – Sokolská třída a Hladnovská – Michálkovická – Českobratrská. Doprava na místo bude možná pouze prostředky MHD. Provoz na dotčených komunikacích bude řízen dopravními policisty.
************************************************************************************************************************
 
                                                                                      por. Mgr. Gabriela Holčáková
                                                                                              19. dubna 2013

vytisknout  e-mailem