Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řízky v batohu

LITOMĚŘICE – Hostina se nekonala; Nepozornost vyšla draho; Kabelku nehlídala 

V sobotu přijali policisté oznámení o krádeži potravin v litoměřickém nákupním centru. Na místě zjistili, že 36letý muž z Litoměřic chtěl odnést z oddělení potravin krůtí řízky bez placení. Řízky místo do nákupního koše uložil do svého batohu a chtěl projít pokladnou, aniž by zaplatil. K činu se doznal a zboží bylo vráceno zpět na prodejnu. Následnou kontrolou bylo zjištěno, že podezřelý byl v posledních třech letech za majetkovou trestnou činnost odsouzen. Protože zákon neporušil poprvé, jeho jednání policisté kvalifikovali jako trestný čin, za který může jít až na tři roky do vězení.
 

Nepozornost vyšla draho
Páteční nákup v roudnickém nákupním centru se 51 leté ženě z Prahy prodražil. Na parkovišti před prodejnou si ponechala svou kabelku na nákupním košíku a věnovala se ukládání zboží do vozidla. Chvilka nepozornosti stačila neznámému lapkovi, aby se kabelky zmocnil. Žena tak přišla během okamžiku o kabelku s cennostmi za více jak 11 tisíc korun. Po totožnosti neznámého zloděje pátrají policisté z místního obvodního oddělení.
 

Kabelku nehlídala
O svou kabelku přišla v sobotu také mladá žena v jedné z lovosických prodejen. Zaujata výběrem zboží si v obchodě odložila kabelku s cennostmi v hodnotě 4 tisíc korun. Po chvilce se po svém zavazadle začala shánět, ale marně. Zřejmě skončilo v rukou neznámého lapky, který využil chvilkové nepozornosti poškozené. Případem krádeže se zabývají lovosičtí policisté.
 

Zase dřevo
Z neoplocených soukromých pozemků nedaleko Liběšic zmizely stromy. V období od ledna do března tohoto roku neznámý pachatel pokácel a odvezl 11 vzrostlých stromů břízy. Hodnota odcizených stromů byla předběžně vyčíslena na 30 tisíc korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.
 

13. 5. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem