Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Road Safety Week

Kladenští policisté se zapojili do mezinárodního projektu. 

 
Každý týden na celém světě zemře na silnicích přes 5 000 chodců. Také z tohoto důvodu OSN již podruhé vyhlásila celosvětový Týden bezpečnosti silničního provozu, který se letos zaměřuje právě na chodce. Uskuteční se v týdnu od 6. do 12. května. 
 
Dopravní policisté Územního odboru Kladno společně s policistkami preventivně informační skupiny a krajským koordinátorem BESIPu pro Středočeský kraj se vydali na přechody a cyklistické stezky v městě Kladně včera. Na vytipovaných místech oslovili chodce a cyklisty, se kterými pohovořili na téma bezpečnosti v dopravě. Oslovení účastníci výše zmiňovaného projektu obdrželi od koordinátora informační letáky, jak se chovat v silničním provozu a jaké bezpečností prvky používat pro své aktivní bezpečí. Policistky předaly převážně dětem reflexní pásky a hlídka dopravních policistů upozornila majitele bicyklů na povinnou výbavu jízdního kola. Chodce varovali před nebezpečím, pokud přecházejí komunikaci mimo vyznačené přechody. Všem účastníkům silničního provozu nakonec pracovník BESIPu předal sladkou odměnu od sponzora akce, firmy Nestlé.
 
Road Safety Week se koná pod záštitou premiéra Petra Nečase, ministra dopravy Zbyňka Stanjury, kardinála Dominika Duky, policejního prezidenta Martina Červíčka a primátora hl. m. Prahy Bohuslava Svobody.
 
nprap. Michaela Nováková
7.5.2013
 

vytisknout  e-mailem