Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

ROADPOL SAFETY DAYS

KLADENSKO – I kladenští policisté se zapojili do celorepublikové preventivní akce. 

V letošním roce se v souvislosti s Brexitem evropská síť dopravních policií TISPOL přeměnila na strukturu ROADPOL. Poslání organizace zůstává stejné. Je jím sdílení dobré praxe a zajišťování bezpečnosti a plynulosti silničního provozu napříč členskými státy organizace ROADPOL.

Se vznikem nové organizace vznikl i nový společný preventivní projekt ROADPOL SAFETY DAYS (tj. ROADPOL Dny bezpečnosti), který navazuje na dřívější projekt Evropský den bez úmrtí na silnicích/EDWARD. Projekt je tentokrát zaměřen celkově na bezpečnost na pozemních komunikacích, nikoliv pouze na fatální následky dopravních nehod. Termínově byl projekt sladěn s Evropským týdnem mobility. Letos tak potrvá od 16. do 22. září 2020.

V rámci preventivní kampaně může každý složit svůj slib bezpečnosti, a to online na stránkách www.roadpolsafetydays.eu.

Policie České republiky, coby člen organizace ROADPOL, se k projektu připojila hned několika aktivitami:

1. Policejní prezident brig. gen. Mgr. Jan Švejdar udělil záštitu pražské Výstavě andělů u příležitosti ROADPOL Dnů bezpečnosti v Zítkových sadech se zahájením dne 16. září 2020 od 11:00 hod. (jedná se o akci, která se koná již třetím rokem, a sochy andělů vždy připomínají osoby zemřelé na území hl. m. Prahy; v letošním roce je výstava andělů věnována porovnání počtu vyhaslých životů chodců při dopravních nehodách v roce 2018 a 2019. Cílem výstavy andělů v Zítkových sadech  je přimět širokou veřejnost zamyslet se nad tím, co můžou sami udělat pro bezpečnost silničního provozu.)

2. Ve spolupráci s Platformou VIZE 0 a Autoklubem ČR vznikl informační leták o pravidlech silničního provozu na českých komunikacích. Leták je dostupný v češtině, angličtině, němčině a polštině a je určen českým i zahraničním řidičům s cílem zvýšit jejich povědomí o pravidlech provozu na českém území. Letáky budou komunikovány přes internet a sociální sítě. K dispozici budou také v tištěné podobě a ty budou distribuovány při běžných policejních dopravních kontrolách.

A právě při dopravních kontrolách se ve středu 16. září 2020 výše zmiňované tiskoviny rozdávaly v okrese Kladno.

Dopravní policisté si vytipovali firmy a podniky v okrese, kde se sjíždí velké množství řidičů nákladních vozidel a zde prováděli kontroly a zároveň distribuovali výše zmiňované letáky. Řidiči se mohli s policisty také setkat na čerpacích stanicích.

nprap. Michaela Nováková 
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
17. září 2020

Odkazy do noveho okna

ROADPOL SAFETY DAYS

ROADPOL SAFETY DAYS 

Detailní náhled

ROADPOL SAFETY DAYS

ROADPOL SAFETY DAYS 

Detailní náhled

ROADPOL SAFETY DAYS

ROADPOL SAFETY DAYS 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem