Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Rock for People - AKTUALIZACE II.

HRADECKO - Tak jako každý rok jsou policisté na festival připraveni. 

AKTUALIZACE II: Dnešní rozjezd účastníků festivalu byl plynulý a proběhl bez komplikací. Policejní hlídky na místě monitorovaly dopravu a dohlížely na plynulost silničního provozu. Za celou dobu konání festivalu policisté zkontrolovali stovky osob a vozidel a zjistili necelou stovku přestupků, převážně v dopravě a dva trestné činy ohrožení pod vlivem návykové látky. Přijali necelé dvě desítky oznámení, které se týkaly převážně krádeží mobilních telefonů a falešných vstupenek.
Z pohledu policie se tak jako každý rok jedná o festival, kam se lidé chodí bavit, a který se obchází bez narušení veřejného pořádku a větších komplikací. 

por. Iva Kormošová, 16.6.2024, 14.30
_________________________________________________________________________________________________________________

AKTUALIZACE: Ve středu v noci jsme přiajali 7 oznámení o krádeži mobilních telefonů, ke kterým mělo dojít během jednoho středečního večerního koncertu. Poškozené osoby měly telefony uloženy buď v kapsách kalhot nebo v ledvinkách, které měly připnuty na sobě. Zatím neznámý pachatel využil jejich nepozornosti a způsobil jim tak dohromady škodu za více než 100 tisíc korun. Dále jsme přijali dvě oznámení o dvou falešných vstupenkách se škodou za necelých 6 tisíc korun.
Policisté od úterních odpoledních hodin, kdy začali najíždět první návštěvníci, provedli desítky kontrol osob i vozidel a zjistili převážně v dopravě téměř 50 přestupků, za něž uložili blokové pokuty, nebo je předali správnímu orgánu k dořešení.

por. Iva Kormošová, 14.6.2024, 10.00
_________________________________________________________________________________________________________________

Od středy do soboty 12. - 15.6. se na hradeckém letišti bude konat tradiční hudební festival Rock for People, na kterém se očekávají desítky tisíc návštěvníků. Policisté k zajištění hladkého průběhu celé akce posílí výkon služby. To znamená, že zvýší dohled jak v místě konání akce, tak i v jejím blízkém okolí, zejména při příjezdu a odjezdu účastníků festivalu. Podílet se budou policisté z řad dopravní, pořádkové i kriminální policie.

Hlídky dopravní i pořádkové policie budou zejména monitorovat příjezdové trasy na hradecké letiště a kontrolovat dodržování pravidel silničního provozu. Dále se zaměří na případné požívání alkoholu a jiných návykových látek u řidičů motorových vozidel i cyklistů.

Okolo letiště bude na komunikacích snížena rychlost na 30 km/h. Budou dvě příjezdové trasy - jedna od Předměřic n/L a druhá od centra města, která bude z části jednosměrná. Po městě i v jeho okolí budou k navádění návštěvníků umístěny směrové šipky.

Upozorňujeme všechny řidiče, že vzhledem k předpokládanému navýšení počtu chodců a cyklistů na přilehlých komunikacích bude nutné dbát zvýšené opatrnosti a zejména ohleduplnosti.

Apelujeme na návštěvníky, kteří nemají zakoupeno parkovací místo přímo v areálu festivalu, aby s autem vůbec k letišti nezajížděli, využili odstavná parkoviště a na letiště se dopravili jiným způsobem - Podrobné informace o možnostech dopravy.
Žádáme běžné řidiče, aby se okolí letiště pokud možno úplně vyhnuli. Dbejte pokynů policistů i pořadatelů a mějte dostatečnou časovou rezervu!

por. Iva Kormošová
10.6.2024, 8.00




 

vytisknout  e-mailem