Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Rodina pohřešovala 77letou maminku

SEMILY - Od pondělní třinácté hodiny hledala dcera svou 77letou matku. Když se do večera nevrátila, obrátila se se žádostí o pomoc na policisty. Proběhla pátrací akce, do níž se zapojili jak policisté, tak i hasiči. Ti nakonec ženu nalezli utonulou v řece Jizeře. 

Bezmála dvě desítky policistů a hasičů pátraly včera večer  po 77leté ženě, kterou postrádala její rodina.
 
Na policisty se v pondělí kolem šesté hodiny večer obrátila dcera s tím, že její matka odjela kolem jedné hodiny odpoledne na jízdním kole z místa bydliště a od té doby o ní nic nevědí, domů se nevrátila. Vzhledem k tomu, že v minulosti měla 77letá žena sebevražedné sklony, měla o ni rodina strach a po neúspěšném hledání požádali o pomoc i policisty.
 
Ti ihned poté, co zjistili důležité informace k popisu ženy, zahájili  pátrací akci, na které se podíleli policisté ze Semil, dopravní policisté, psovodi, kriminalisté a rovněž jednotka Hasičského záchranného sboru Semily. Propátrával se katastr obce Benešov u Semil i okolí toku řeky Jizery.
 
Po několika hodinách nalezli policisté jízdní kolo, které patřilo pohřešované ženě. To bylo odstavené na skále nad řekou Jizerou. Další pátrání tak pokračovalo ve vodě. Hasiči v člunu propátrávali řeku Jizeru a podařilo se jim najít i hledanou ženu. Bohužel mrtvou. Její tělo bylo zachycené na česle náhonu, zhruba půl metru pod vodní hladinou.
 
Následně byl na místo přivolán i lékař, který na těle ženy neshledal žádná zranění, která by svědčila o napadení druhou osobou.  I přesto bude nařízena soudní pitva ke zjištění přesné příčiny smrti 77leté ženy.
 
Pátrací akce, byť se smutným koncem, byla kolem jedenácté hodiny v noci ukončena . . . . .
 

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
mluvčí KŘP Libereckého kraje
14. 5. 2013
 
 
 
 
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem