Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Rodina přišla o bezmála sedm set tisíc korun

KROMĚŘÍŽSKO: Získané peníze podvodník využil pro vlastní potřebu.  

V předešlých dnech zahájil komisař oddělení hospodářské kriminality trestní stíhání proti pětačtyřicetiletému muži z Přerovska a to pro trestné činy podvod a úvěrový podvod.
 
Jako údajný zprostředkovatel jedné společnosti, která má zhodnotit finanční prostředky, uzavřel v celkem třech případech smlouvu s manželským párem z menší obce na Bystřicku. Stalo se tak během února a prosince 2007 a února 2009. Žena a její o čtyři roky starší muž smlouvy podepsali a údajnému zprostředkovateli postupně vydali 475 tisíc korun. Doufali, že budou peníze zhodnoceny o patnáct tisíc korun za rok, jak jim muž tvrdil. Na jaře 2014 sepsali manželé výpověď smluv. Muž jim řekl, že výpovědní lhůta je šest měsíců, finanční částka jim prý přijde na účet v říjnu. Nic jim však nepřišlo, proto se obrátili na společnost, se kterou měly být smlouvy uzavřeny, tam zjistili, že uzavřeny nejsou. V tento moment přišli na to, že je muž podvedl. Ale nejen je. V listopadu 2008 přiměl jejich syna, tehdy sedmatřicetiletého muže, uzavřít smlouvu o stavebním spoření. Na základě níž mu byl poskytnut úvěr ve výši dvě stě tisíc korun, kdy při čerpání finančních prostředků předložili fiktivní fakturu na téměř dvě stě tři tisíc korun.
 
Pětačtyřicetiletý muž z Přerovska si získané peníze, celkem 675 tisíc korun, nechal pro vlastní potřebu.
 
Kriminalisté na případu intenzívně pracovali, nashromáždili potřebné informace a podklady. Nyní muži hrozí až tři roky vězení.
 
29. června 2015, nprap. Ing. Barbora Balášová
 

vytisknout  e-mailem